Оновлена пожежна частина і сучасний автомобіль

19 лютого 2021

 Такої гарної  новини від рятувальників вже не було давно. Минулого року пожежне депо 17-го державного  пожежно – рятувального поста не лише вдалося відремонтувати, утепливши приміщення, пофарбувати фасад, відремонтувати водостік та обладнати козирок.  Крім того  ще й переобладнали в’їздні ворота, привівши їх у відповідність до нових стандартів, збільшивши у висоту до 3м 40 см.

 Вкотре підтверджується думка про те, що співпраця завжди дає позитивний результат. Адже всі це вдалося завдяки фінансовій підтримці Носівської міської ради.

 З часу створення Носівської громади, міська рада  постійно підтримує рятувальників. Забезпечення пальним,виділяючи кошти на придбання засобів  захисту у боротьбі з  COVID-19, мотопилки, бензоріза тощо. На ремонті роботи також   були кошти міської ради.

Завдяки тісній співпраці рятувальників з органом місцевого самоврядування та профільним відомством, віднедавна транспортний парк поповнився новим сучасним автомобілем МАЗ, повністю укомплектованим всім необхідним для ліквідації пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт, зокрема, ДТП. До речі, це вперше  ще з 90-х років оновлення. Авто передали з Бобровицької пожежної частини лише через те, що гараж у Носівці не може розмістити зовсім новий, ще більший пожежний автомобіль. Але цей,практично новий, термін його експлуатації у сусідів невеликий.

 За словами очільника рятувальної служби Андрія Шелестюка, авто сучасне і має більші можливості для проведення рятувальних робіт: об’єм баку розрахований на 4 тонни води, тоді, як і ЗІЛ- лише на 2,3 т, піноутворювач також більше у півтора рази, укомплектований бензорізом, бензопилою, генератором, апаратом стисненого повітря, прожекторами  освітлення для роботи в темряві. Наразі Носівський сектор рятувальної служби має у своєму розпорядженні три автомобілі і 18 чоловік особового складу, які в будь яку мить готові  виконувати свої обов’язки.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:1165