Порушення правил пожежної безпеки у житловому секторі призводить до смертельних випадків та травмування громадян під час пожеж!

09 червня 2021

Попри те, що надворі вже літо, рятувальники постійно виїжджають на пожежі у житловому секторі, які виникають через необережне поводження громадян з вогнем, а також уналідок нехтування елементарними правилами пожежної безпеки.

Так, 5 червня о 00:33 у м. Носівка сталася пожежа у приватному будинку. По прибуттю до місця виклику вогнеборці приступили до гасіння пожежі, що виникла в одноповерховому житловому будинку та вогонь поширився по всій будівлі. Під час пожежі співробітники ДСНС виявили тіло загиблого чоловіка. Внаслідок пожежі вогнем знищено: повністю приміщення веранди житлового будинку та перекриття житлового будинку на площі 5 м²; пошкоджено: покрівлю на площі 10 м² стіни та майно в житловому будинку. Причину пожежі та смерті наразі встановлюють працівники поліції.

Шановні громадяни! Будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, будьте відповідальними та наполегливо дотримуйтеся рекомендацій фахівців, а саме:

не паліть у ліжку;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;

не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

При виникненні пожежі чи іншої надзвичайної події негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

головний інспектор Ніжинського РУ ГУ ДСНС 

України у Чернігівській області

 

Переглядів:459