Упродовж минулого тижня надзвичайники 97 разів залучалися до надзвичайних подій, пожеж, надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт

25 жовтня 2021

 

Упродовж минулого тижня (з 18.10. по 25.10.2021) вогнеборцями ліквідовано 81 пожежу, з яких 24 у житловому секторі громадян, 2 на об'єкті, 1 на транспорті, 52 в природних екологічних системах та 2 інші. Надзвичайники врятували 4-х людей, ще 2 особи у с. Курилівка Талалаївської територіальної громади Ніжинського району отримали травми. Разом з тим, на жаль, у вогні загинуло чотири людини у с. Пархимів Остерської та с. Мостище Козелецької територіальних громад Чернігівського району та у с. Безуглівка Талалаївської територіальної громади Ніжинського району.

На водних об'єктах Чернігівського району потонула 1 людина.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 8 разів залучалися до дій за призначенням у Чернігівському, Новгород-Сіверському та Ніжинському районах. У встановленому порядку знищено 108 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: 83 артилерійських снарядів калібром 37, 45, 76, 85 та 152 мм, 9 мінометних мін калібром 50 та 82 мм, 15 ручних гранат РГД-33, Ф-1 та 1 авіаційну бомбу ФАБ-50 часів Другої світової війни.

Не обійшлося без пожеж і на території Носівської громади а саме: - 22 жовтня на околиці м. Носівка сталася пожежа сухої трави та залишків рослинності Внаслідок пожежі вогнем знищено: знищено суху траву та залишки рослинності на площі 1,5 га.; - 21 жовтня в с. Володькова Дівиця сталася пожежа сухої трави та залишків рослинності Внаслідок пожежі вогнем знищено: знищено суху траву та залишки рослинності на площі 1 га.; - 20 жовтня на околиці м. Носівка сталася пожежа пожнивних залишків (стерні кукурудзи). Внаслідок пожежі вогнем знищено: пожнивні залишки (стерню кукурудзи) на площі орієнтовно 10 га. В усіх випадках причиною пожежі стало необережність поводження з вогнем.

У зв’язку з цим, рятувальники Чернігівщини вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем на відкритих територіях та і у житловому секторі.

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

 

Переглядів:374