Ноутбуки для вчителів надійшли і  до нашої громади

12 листопада 2021

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 403 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID – 19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти» на придбання ноутбуків Чернігівській області виділено кошти субвенції в розмірі 22 млн 152тис. грн.

Реалізація зазначеної ініціативи Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації України щодо забезпечення ноутбуками вчителів направлена на організацію належного освітнього процесу, особливо в умовах пандемії, та спрямована на те, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп’ютер, доступ до швидкісного інтернету та ще більше можливостей для навчання дітей.

Центром матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації було оголошено тендерну процедуру відкритих торгів з публікацією англійською мовою на закупівлю ноутбуків.

Заключено договір на поставку ноутбуків HP250G8 (45M75ES) в кількості 1 397 штук на суму 26 млн 122 тис. 503 грн (в т.ч. кошти субвенції – 22 млн 152 тис. , співфінансування громад – 4 млн .783 тис.). 

Для педагогів  навчальних закладів Носівської громади виділено  державної субвенції в сумі  559,1 тис.грн. ,  62,155 тис.грн –  становлять кошти співфінансування заходів для педагогічних працівників нашої громади  для організації дистанційного навчання з використанням технологій дистанційного навчання.

Вже надійшла частина ноутбуків, в тому числі і  для навчальних закладів Носівської громади.

Решта ноутбуків надійде вже до кінця 2021 року.

 Днями начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту міської ради Наталія Тонконог отримала 31 ноутбук для педагогів Носівської ТГ.

Пресслужба Носівської  міської ради

 

 

Переглядів:1647