Співпрацюємо з міжнародною програмою

01 грудня 2021

Носівська територіальна громада  увійшла у сімку громад області,  які стали учасниками програми «Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України».

Участь у цій програмі  передбачає підвищення  стійкості  пограничних регіонів України в цілому та стосовно гібридних загроз, сприяння зміцненню українських реформ та згуртованості суспільства на загальнодержавному рівні. Для міської влади  така співпраця є важливою, оскільки це можливість покращити медичні, соціальні та адміністративні послуги у нашій громаді.

Заступник міського голови Вікторія Вершняк разом з представниками та керівниками медичних закладів громади, керівниками соціальних установ міської ради провели зустріч  із Світланою Рожок, радницею  проєкту «Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України», окресливши головні пріоритети реалізації програми на теренах нашої громади та вирішення безпосередньо важливих питань по кожній  життєво важливій галузі.

 Скажімо, генеральний директор міської лікарні Руслан Шульга зазначив на глобальній проблемі - відсутності лікарів. Вирішення цієї проблеми керівники обох ланок медицини вбачають у зміні державної політики підготовки медичних кадрів. Наразі значна кількість лікарів, в тому числі сімейних - пенсійного віку, а навантаження - просто колосальне. Адже Носівська ПМСД  посідає друге місце в області за кількістю укладених договорів(з 27 тисяч населення колишнього Носівського району, договорів укладено 26,9 тисяч). Генеральний директор ПМСД Олег Гордін наголосив, що наразі проводиться  реалізація першої черги  ремонтних робіт в амбулаторії, адмінблоку та кабінеті денного стаціонару. Обговорювали  потребу створення  концентру мед установ громади, а також повернення  довіри до місцевих  медпрацівників, адже наразі маємо і обладнання, і фахівців.

 Є  питання і в роботі відділу соціального захисту населення. Зокрема,  що стосується доопрацювання на законодавчому рівні допомоги  виплат соціальних послуг  з різних форм догляду, оплата пільгового проїзду, які наразі перекладені повністю на місцевий бюджет, паліативна допомога на місці, є певні питання у роботі з  дітьми та людьми з особливими потребами. До того ж гостро стоїть питання психологічної підтримки працівників цих надзвичайно важливих сфер, адже з людьми працювати найважче. Тому теза про професійне вигорання-надзвичайно важлива проблема  і вона потребує запровадження відповідних заходів. Про це говорили  начальник ЦНАПу Світлана Рибачко, начальник відділу соціального захисту населення Мирослава Оксимець та директор територіального центру Оксана Тонконог.

Радниця проекту  відвідала медичні та соціальні заклади, ознайомилася з їхньою роботою, а також всі учасники діалогу висловили бажання співпрацювати, адже результат – це покращення  роботи медичної, соціальної сфери та розширення переліку послуг , які надаються ЦНАП. Головне, що мета і організаторів  міжнародної програми, і міської влади, і безпосередньо закладів єдина- аби жителі громади отримували всі послуги медичні, соціальні чи адміністративні-якісно, оперативно, доступно.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:429