Під час пожежі загинуло дві людини

04 січня 2022

 

З метою попередження виникнення пожеж у житловому секторі, загибелі та травмування людей на них рятувальники щоденно здійснюють профілактичні рейди та відпрацювання житлового сектору громадян щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки в побуті. Надзвичайники під час інформаційно-просвітницьких заходів приділяють особливу увагу людям із інвалідністю та особам похилого віку. Але попри численні звернення та застереження рятувальників громадяни продовжують  ігнорувати ці правила,  тим самим наражаючи себе на смертельну небезпеку.

Так, 1 січня о 10:05 до Служби порятунку "101" у м. Носівка надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку, що по вул. Вокзальній. На місце події оперативно прибули рятувальники 17-го Державного пожежно-рятувального посту.  На момент прибуття підрозділу з вікон оселі виходив дим. Професійними діями вогнеборців пожежу о 10:40 було локалізовано, а об 11:42 остаточно ліквідовано. Нажаль, вогонь забрав життя жінки 1936 року народження та її 36-річного онука. Причини та обставини трагедії наразі встановлюються.

Шановні громадяни! Аби уникнути трагедії, спричиненої пожежею в оселі, будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, а саме:

  • не паліть у ліжку;

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;

  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

  • уникайте перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

  • використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

При виникненні пожежі чи надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Переглядів:263