Безпечність призводить до біди

14 січня 2022

Протягом 2021 року на території області було зареєстровано 2265 пожеж. Особливе занепокоєння викликають трагічні випадки. Внаслідок небезпечних факторів пожеж загинуло 91 особа та отримали травми 44 особи.

На території Носівської об’єднаної територіальної громади зареєстровано 43 пожежі, на яких загинуло 2 особи. Більшість пожеж з трагічними наслідками зареєстрована в приватному житловому секторі громадян.

Також з початку 2022 року на території Носівської об’єднаної територіальної громади зареєстрована 1 пожежа, у якій загинуло 2 особи.

З настанням осінньо-зимового періоду в умовах прохолодної погоди населення почало інтенсивно використовувати прилади пічного опалення та електрообігрівачі. Разом з тим, незнання або ж відверте ігнорування вимог правил безпечної їх експлуатації призводить до виникнення пожеж, нажаль іноді з трагічними наслідками. Крім того, однією з поширених причин трагедій у цей період є паління у ліжку, найчастіше у стані алкогольного сп'яніння.

23 січня 2021 року виникла пожежа житлового будинку  в с. Володькова Дівиця, вул. Набережна. На місці пожежі в житловій кімнаті виявлено тіло громадянина 1971 року народження. Причиною пожежі стала необережність під час куріння громадянина.

5 червня 2021 року виникла пожежа житлового будинку  в м. Носівка, вул. Тракторна. На місці пожежі в житловій кімнаті виявлено тіло громадянина 1970 року народження. Причиною пожежі стала знову ж таки  необережність під час куріння загиблого.

18 листопада виникла пожежа житлового будинку, за адресою: в с. Лукашівка по вул. Ольги Кобилянської. Внаслідок пожежі вогнем знищено: майно та речі домашнього вжитку, пошкоджено: стіни на площі 30 м.кв., та підлога на площі 16 м2. Причиною пожежі стало - коротке замикання електромережі.

01 січня 2022 року виникла пожежа житлового будинку по вул. Вокзальній що в м. Носівка. На місці пожежі виявлено тіла 2 загиблих, а саме: громадянки 1936 року народження та громадянина 1983 року народження. Ймовірна причина пожежі - необережність під час куріння.

Аналізуючи причини виникнення пожеж та загибелі людей за соціальним станом свідчить, що найбільше гине пенсіонерів та безробітних. Тобто це малозабезпечені люди. В їх оселях пічне опалення, газові прилади і електрообладнання застаріле, належним чином не обслуговується та не ремонтується. Крім того, такий стан з пожежами і загибеллю людей вказує на недостатній рівень обізнаності населення у питаннях пожежної безпеки.

З огляду на це, Ніжинським районним управлінням Головного управління ДСНС України у Чернігівській області проводиться ряд пожежно-профілактичних заходів за допомогою засобів масової інформації та розповсюдження наочних матеріалів, шляхом обходів житлового сектору, виступів у трудових колективах.

Ніжинське районне управління Головного управління ДСНС України у Чернігівській області

Переглядів:479