Нарада директорів закладів освіти громади

23 лютого 2022

У залі засідань Носівської міської ради відбулося засідання директорів  закладів дошкільної та загальної середньої  та позашкільної освіти. Одним з питань порядку денного було обговорення  заходів  з цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної  ситуації, зокрема,  питання евакуації та тимчасового перебування дітей у  місцях, які можуть використовуватися як найпростіші укриття.
Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді  та спорту міської ради Наталія Тонконог наголосила на відповідальності керівників закладів щодо організації та чіткому розподілу відповідальних педагогів, технічних працівників та  вихованців закладів.
Потрібно відпрацювати тренувальні  дії з евакуації для того, щоб на випадок надзвичайної ситуації без паніки та чітко евакуювати дітей у найпростіші укриття до того часу, доки їх заберуть батьки чи рідні.
Присутній на засіданні заступник відділу ЖКГ та благоустрою Носівської міської ради Валентин Проценко наголосив також на  забезпеченні обов’язкового «шансового»  набору, який передбачає наявність  в укриттях запасу води,медикаментів,  інструменту (ломи, лопати, сокири тощо), відер, місць для сидіння(за можливості). Перебування у таких укриттях передбачено не більше 3-4 годин. Наголошувалося, що, зважаючи на останні події у нашій державі,  кожен на своєму місці має зберігати спокій і холодну голову. Діяти треба злагоджено і чітко, тримати зв’язок з батьками зараз, щоб у випадку, якщо зв’язку не буде,рідні знали, де точно перебуватиме їхня дитина. За своїх учнів відповідає класовод або класний керівник. Директор під час евакуації залишає заклад останнім.
- Такі заходи - не привід для  паніки, ми всі продовжуємо жити звичним життям, однак  знання, як діяти та себе вести у надзвичайній ситуації – лише допоможуть мобілізувати зусилля, бути зібраними та спокійними, тим більше, коли мова йде про дітей.- підсумувала Наталія Тонконог.
Переглядів:827