21 лютого 2013

Декларування доходів громадян, отриманих протягом 2012 року.

Розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2012 року, яка триватиме до 1 травня 2013 року.
Тож громадяни, які минулого року отримали спадщину, подарунки, дохід від оренди майна, дохід від операцій з продажу рухомого або нерухомого майна, іноземні доходи та такі, що не оподатковувались при виплаті, зобов’язані до 1 травня подати декларацію про майновий стан і доходи.
Якщо ви у 2012 році навчались і сплачували за своє навчання або навчання члена своєї сім'ї І-го ступеня споріднення, то Ви маєте право на податкову знижку. Для отримання такої знижки необхідно протягом всього 2013 року, тобто до 31 грудня 2013 року включно, подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи .
Податкова декларація подається громадянами до податкової інспекції за місцем реєстрації платника податку.
У Носівському відділенні, створені всі належні умови для процесу надання декларацій, забезпечено відкритий доступ до інформації, проводяться акції, "круглі столи", "гарячі лінії", зустрічі на підприємствах, фахівці роз'яснюють норми податкового законодавства на особистих прийомах та в ЗМІ, надають консультаційну допомогу під час заповнення декларацій.
Крім того, практикується надання консультацій і виїзд відповідальних працівників на великі підприємства і у віддалені села.
З метою створення сприятливих умов для виконання громадянами свого конституційного обов’язку та покращання рівня обслуговування підприємців та громадян, державною податковою службою України створено новий сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», що дозволяє громадянам заповнювати та направляти до податкової служби декларацію про майновий стан та доходи через Інтернет.

Володимир Ігнатченко, заступник начальника інспекції-
начальник Носівського відділення Ніжинської ОДПІ

Переглядів:397