Служба 101 інформує!

24 лютого 2023

 

Упродовж минулого тижня (з 13.02 по 20.02.2023) вогнеборцями Чернігівщини ліквідовано 26 пожеж, з яких 21 у житловому секторі громадян, 2 на транспорті та 3 інші. Під час гасіння пожежі в обласному центрі вогнеборцями врятовано 1 особу. Разом з тим, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинула 1 людина, трагічний випадок мав місце в с. Курінь Бахмацької територіальної громади Ніжинського району. Ще 3 особи в Чернігівському районі під час виникнення загорянь отримали травми різного ступеня тяжкості.

Протягом тижня сапери частини піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення 14 разів залучались до дій за призначенням. У встановленому порядку вилучено та перевезено 67 вибухонебезпечних предметів часів сучасної війни (загалом з початку проведення робіт - 49261).

Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 25 разів залучались для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.

Не обійшлося і без пожеж та інших подій на території Носівської територіальної громади, а саме:

- 18 лютого по вул. Вокзальна, що в місті Носівка сталася пожежа житлового будинку. У результаті пожежі вогнем знищено: домашні речі (одяг), меблі; пошкоджено: стіни на площі 30 м². Причиною пожежі ймовірно став - підпал.

Рятувальники вкотре звертаються до Вас Шановні громадяни! Аби уникнути трагедії, спричиненої пожежею в оселі, будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань.

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

 

Переглядів:91