Ми у вічному боргу…

12 травня 2023

Реалії нашого життя нині такі, що травневе свято, коли ми вшановуємо найдорожчих людей - наших матерів, - не лише з радістю та посмішкою. На жаль, маємо у громаді когорту матерів і вдів, які за роки війни росії проти України втратили найдорожче: своїх синів, чоловіків і батьків своїх дітей, які стали на захист рідної землі і віддали за Україну найцінніше – своє життя.
Кожен з них – Герой! І кожна мати – дружина своєю небайдужістю і життєвою мудрістю, силою духу і патріотизмом вже стали прикладом для всіх нас, берегинями своїх родин, сильними і незламними. Справжні українські Матері, гідні дружини, якими б пишалися воїни-захисники.
Така зустріч і залі засідань була організована вперше, але всі були одностайні у тому, що вони стануть систематичними, бо таке спілкування, розуміння потреб і відкрита розмова важлива для всіх.
- Запевняю вас, шановні матері і дружини: двері міської ради для вас відчинені, ми завжди готові вас почути, підтримати і допомогти. Розумію, що це не зменшить ваш біль від втрати найдорожчих, однак, сподіваюся, додасть сили жити далі. Адже кожна з вас - це приклад стійкості і мужності, якби не ви і наші Герої, вже не було б вільної України. Ми у вічному боргу перед вами і перед пам’яттю наших захисників. – звернувся до присутніх міський голова.
Володимир Ігнатченко наголосив, що родини загиблих Героїв – не самі у своєму горі, і можуть завжди розраховувати на підтримку та розуміння міської ради, всіх її структурних підрозділів.
- Наша сьогоднішня зустріч – хвилююча і для нас також, адже хочемо не лише запропонувати нашу підтримку, а й попросити вас про допомогу, почути ваші поради, щось допрацювати. Ми абсолютно відкриті до діалогу і повірте, нам дуже важлива кожна ваша думка,- сказала Вікторія Вершняк.
Про програми соціальної підтримки, які вже працюють у міській раді і ті, над якими ведеться робота по їх реалізації оглядово зупинилася заступник міського голови.
Зокрема, про одноразову виплату у сумі 15 тис. грн.. по факту загибелі або смерті військовослужбовця, щорічної матеріальної підтримки родин загиблих у сумі 10 тис. грн.. Доопрацьовується питання оплати комунальних послуг , санітарно-курортного лікування, фінансової компенсації облаштування місць поховань, встановлення та заміни прапорів на могилах загиблих Героїв. Також міська рада бере на себе зобов’язання здійснювати супровід кожної родини у вирішенні всіх питань, що стосуються оформлення виплат, виготовлення та збору документів, з усіх питань роботи Центру надання адміністративних послуг.
Дітки загиблих Героїв дошкільного віку безкоштовно та позачергово зараховуватимуться до закладів дошкільної освіти, а школярі матимуть право на безкоштовне харчування.
Не закриватися у своєму горі, спілкуватися, зустрічатися, об’єднуватися у вирішенні наболілих питань, ділитися радістю і хвилюваннями - це важливо для кожної з вас, наголосила у своєму зверненні учасників зібрання голова ветеранської організації Олександра Ляшенко.
Представники РТЦК та СП передали подяки від обласного відділу та квіти як прояв великої поваги до кожної з них, матерів та дружин Героїв.
Продовженням зустрічі стало покладання квітів до стели загиблим Героям Носівщини.
Доєдналися до церемонії покладання квітів керівництво та матері Мринської громади.
Пресслужба Носівської міської ради
Переглядів:1353