Нагороди наших Героїв (посмертно)

12 червня 2023

Нагорода Олександру Яницькому. Посмертно.

23 лютого в Чернігівській ОВА спільно з представниками ОК «Північ» та ТрО начальник ОВА В’ячеслав Чаус передав родичам 38-ми загиблих Захисників державні нагороди.  Серед них була і мама   нашого земляка Олександра Яницького .

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено:

орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

ЯНИЦЬКОГО Олександра Ігоровича – солдата.

 Він загинув 8 вересня 2022 року, захищаючи рідну землю, свою родину, кожного з нас.

Доземна вдячність, вічна і світла пам’ять захиснику!

Як боляче, що таку страшну ціну платить Україна за свободу і право жити на своїй землі.

Державна нагорода -  заслужена, боляче, що посмертно…

Аби вшанувати  пам’ять нашого земляка було  прийняте  рішення про встановлення Меморіальної    дошки на фасаді будівлі навчального закладу, де він навчався - Носівській  гімназії №3.

Пресслужба Носівської міської ради

Посмертна нагорода Тараса Кулика

У День Збройних сил України в Чернігівській ОВА  передали родинам полеглих Героїв державні нагороди -  начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус та головний капелан військ ОК «Північ» отець Антоній.

 Серед 28 нагороджених і наш земляк, житель с. Володькова Дівиця Тарас Кулик.

 Відповідний наказ підписав Президент України.

 За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі

орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено:

КУЛИКА   Тараса Анатолійовича       солдата

Тарас народився і виріс у Володьковівй Дівиці. В шкільні роки захоплювався спортом, зокрема, футболом. Закінчив школу та залізничне училище. Працював на залізниці.

Був дуже відповідальним, з повагою ставився до жінок, дуже любив маму, був єдиною дитиною у сім’ї.

Власне, усвідомлення того, що він, чоловік, має захищати жінок та дітей, спонукало його стати до лав Збройних Сил України. Він ніс службу у  І гранатометному відділенні протитанкового взводу ІІ механізованого батальйону військової частини. 3 березня 2023 року  поблизу населеного пункту Міньківка, Донецької області під час оборони взводного опорного пункту внаслідок обстрілу збоку збройних формувань російського агресора Тарас отримав смертельне поранення.

У загиблого Героя залишилися батьки Наталія Миколаївна, Анатолій Миколайович.

Вдячність за захист та світла пам'ять про його подвиг Героя-захисника житиме вічно в серцях земляків!

 Пресслужба Носівської міської ради

Носівчанин Антон Красевич  нагороджений  орденом "За мужність"
Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено нашого земляка старшого солдата Красевича Антона Павловича орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно):
Церемонія вручення державних нагород рідним загиблих героїв Чернігівщини відбулась 6 червня у залі засідань обласної ради.
Вічна пам’ять та слава нашому Герою- земляку та всім полеглим воїнам!
 Пресслужба Носівської міської ради
 
 "Сталевий хрест" від Валерія Залужного - матері Антона Красевича

 Наш земляк, Антон Красевич, який віддав своє життя за Україну  був удостоєний почесної відзнаки Почесний нагрудний знак «Сталевий хрест»  від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Відповідний наказ підписано 14.10 2022 року.

Нагрудний знак «Сталевий хрест» вручають військовим ЗСУ за виконання бойових завдань, проведення об'єднаних антитерористичних операцій, а також операцій з підтримки миру та безпеки. Особливістю цієї нагороди є те, що це  спеціальна відзнака Головнокомандувача ЗСУ .

Ця нагорода відзначає не лише хоробрість, але й розум. «Сталевий
хрест» — це перша в українській нагородній системі відзнака «для тих, хто
думає». Тобто для людей які планують операції, які їх забезпечують.

Після  проходження   військової строкової  служби 11 березня 2022 року був мобілізований  4 відділом Ніжинського РТЦК та СП на військову службу та направлений у військову частину А 0501, перебував на посаді сапера2 інженерно-саперного відділення інженерно- саперного взводу 3 механізованого батальйону.

8 листопада  внаслідок отримання поранення при захисті Батьківщини, виявивши стійкість та мужність, під час виконання бойових завдань в складі підрозділу помер у військово-медичному клінічному центрі Північного регіону м. Харків.

 Нагороду мамі загиблого героя  , Ользі Миколаївні, вручив  Микола Гумен, начальник 4 відділу Ніжинського РТЦК та СП.

У розмові з міським головою Володимиром Ігнатченком, Ольга Миколаївна висловила   бажання, аби була встановлена  меморіальна дошка на рідній  школі, де навчався її син. Нині – це Носівська  міська гімназія №2.

Пресслужба Носівської міської ради

Нагороди полеглим Героям

15 листопада в обласній військовій адміністрації передали державні нагороди родинам полеглих Героїв.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденами «За мужність» ІІІ ст., нагороджено 20 військовослужбовців з Чернігівщини. Серед них і наші Герої: Олександр Даніш та Андрій Балан.

Указом Президента України нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно):

БАЛАНА Андрія Олексійовича;

ДАНІША Олександра Миколайовича;

Слава нашим героям: тим, хто нині боронить рідну землю і кожного з нас!

Вічна пам’ять і доземна вдячність усім, хто поліг у боях за Україну!

Щиро співчуваємо родинам Героїв, бо їхні рани не загояться ні через рік, ні через десятиліття. Але не маємо права зупинятися на шляху до Перемоги у допомозі нашим воїнам і в підтримці родин, які осиротіли через цю кляту війну.

Пресслужба Носівської міської ради

 

Орден «За мужність»  і вулиця імені Героя

13 жовтня в обласній військовій адміністрації  нагороди родинам полеглих Героїв передав   начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденами  «За мужність» ІІІ ст., нагороджено 37 військовослужбовців з Чернігівщини. Серед них носівчанин Феодосій Супрун та житель Мринської ТГ – Георгій Каадзе.

Указом Президента України нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно):

СУПРУНА Феодосія Петровича –  солдата

КААДЗЕ Георгія Паатовича  – солдата.

 На сьогоднішньому пленарному засіданні 40 сесії депутати підтримали перейменування двох вулиць у громаді на честь загиблих Героїв.

Відтепер рідна вулиця Ставицька, де проживав з родиною Феодосій Супрун носитиме його ім’я, а вулиця 8 березня в с. Лукашівка   стане  Максима Воробйова.

 Слава нашим героям: тим, хто нині боронить рідну землю і кожного з нас!

Вічна пам’ять і доземна вдячність усім, хто поліг у боях за Україну!

Шанувати світлу пам’ять про Героїв-захисників - наш обов’язок .

Щиро співчуваємо родинам Героїв, бо їхні рани не загояться ні через рік, ні через десятиліття. Але не маємо права  зупинятися на шляху до Перемоги у допомозі  нашим воїнам і в підтримці  родин, які осиротіли через цю  кляту війну.

Пресслужба Носівської міської ради

 

 

Переглядів:126