Роковини загибелі Антона Красевича (23.11.1999 - 08.11.2022). Дякуємо... Пам'ятаємо...

08 листопада 2023

Сьогодні роковини загибелі нашого юного захисника – старшого солдата, носівчанина,Антона Красевича.

Він був мобілізований 31 березня 2022 року, служив сапером 2 інженерно - саперного взводу 3 механізованого батальйону.

Під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій був тяжко поранений та доставлений до військово-медичного клінічного центру Північного регіону м. Харків. На жаль, лікарям не вдалося врятувати Героя.

Залишившись вірним присязі у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність у забезпеченні оборони України, захисту безпеки населення та інтереси держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України, він до останнього боровся за життя, але сили виявилися надто нерівними. 8 листопада завершився його земний шлях.

Антон  був щирим, відкритим, талановитим, з відкритою душею і серцем, сповненим любові до всіх.

Неймовірний біль, жаль, горе, яке не можна виміряти нічим і ніколи. Ось таку ціну вся Україна і наша громада платить за кожен новий день, за можливість жити,  за Перемогу, яка неодмінно буде за нами, бо є вони - наші героїчні захисники, титани духу, сили, віри у визволенні рідної землі від  російських окупантів.  Антон народився в Носівці,  Після закінчення  другої міської школи, здобував освіту в Броварському професійно – технічному закладі, пройшов строкову службу у Збройних Силах України. З початком повномасштабного вторгнення  росії  проти України і він, і його брат-близнюк Артем стали на захист рідної держави добровольцями, служили в одній частині, з честю виконували свій військовий обов’язок…

 На жаль, Антон віддав за Україну найцінніше-своє юне життя.

Наш земляк був удостоєний почесної відзнаки Почесний нагрудний знак «Сталевий хрест»  від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Відповідний наказ підписано 14.10 2022 року.

А також Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено нашого земляка старшого солдата Красевича Антона Павловича орденом «За мужність».

 На фасаді рідного навчального закладу – Носівській гімназії №2 встановлена  меморіальна дошка на його честь. Також вулиця Вінграновського у цукрозаводському мікрорайоні носить тепер його ім'я.

Поховали Героя на кладовищі  по вул..Кармалюка,цукрозаводського мікрорайону.

 Сьогодні минають роковини з часу  смерті юного Героя. Квіти до могили як прояв вдячності і пам’яті про його життєвий подвиг.

Дякуємо…Пам’ятаємо…

Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:322