На засіданні комісії ТЕБ та НС

24 січня 2024


Днями  під головуванням Носівського міського голови Володимира Ігнатченка відбулося чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Члени комісії  розглянули та затвердили план роботи на 2024 рік  міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Також заслухали  інформацію  ДСНС про стан профілактики загибелі і травмування людей на пожежах та про забезпечення пожежної безпеки населених пунктів на території громади.

На території Носівської територіальної громади в 2023 році виникло 49 пожеж. Загинула 1 людина. Основними причинами такої невтішної статистики є порушення правил улаштування або експлуатації приладів опалення, несправність електромережі, необережне поводження з вогнем. Багато людей не усвідомлює, до яких тяжких наслідків може призвести невиконання протипожежних вимог. А експлуатація несправного обладнання рано чи пізно закінчується трагедією.

Також однією з причин недостатнього рівня забезпечення пожежної безпеки на території громади є неналежний рівень організації і проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо профілактики надзвичайних подій та пожеж з громадянами за місцем їх роботи і проживання.

Також на комісії обговорили  питання  профілактики травмування та загибелі людей на водних об’єктах територіальної громади в зимовий період.                                

        На території Носівської територіальної громади в 2023 році на водних об’єктах загинуло 3 особи. Факторами які спричинили це – є порушення правил безпечної поведінки (в стані алкогольного сп'яніння).

Отож, за результатами обговорення комісія вирішила  посилити роз’яснювальну роботу серед самотніх людей похилого віку, багатодітних родин, які опинилися в складних життєвих обставинах та було дано доручення керівникам підприємств, організацій та установ,розташованих на території Носівської територіальної громади щодо організації проведення інструктажів та інформаційно-роз’яснювальної роботи з підпорядкованими працівниками з дотримання правил безпеки життєдіяльності та профілактики надзвичайних подій та пожеж, встановлення суворого контролю за дотриманням вимог пожежної та техногенної безпеки на підконтрольних об’єктах,  а також дотримання правил безпечної поведінки на водоймах та біля них.

Пресслужба Носівської міської ради

Переглядів:756