Коли захоплення однієї людини проросло любов'ю до спорту багатьох носівчан

02 квітня 2024

Кожен, хто хоча б один раз  проходив чи проїжджав вулицею Ніжинський шлях у Носівці, неодмінно звертав увагу на впорядковану, доглянуту територію цієї розлогої вулиці зі стадіоном для  гри у футбол, волейбольним майданчиком, лавками для вболівальників, турніками тощо.

 Щоразу  помічаєш наскільки там чисто, охайно, час від часу додається спортивного спорядження, і завжди там гамірно від дітвори та молоді.

 Ось такий острівець дозвілля для дітей та молоді, які небайдужі до спорту, організував Ігор Гончаров. Щоправда, така ідея у нього виникла не тепер, а десять  років тому, коли власні сини  Даня і Ваня активно займалися спортом, зокрема, грою у футбол. Знайшов однодумця-односельця Віктора Коваля, а родом Ігор Миколайович з Коропщини,  і разом почали втілювати свою мрію.

Десять років тому, 12 липня відбулося урочисте відкриття  спортивного майданчика, де зібралися жителі навколишніх вулиць, приходили всі бажаючі носівчани і спільно раділи, що знайшлися такі ентузіасти і зробили добру справу для дітей.

Звичайно, що постійно доглядати було непросто, адже Ігор Миколайович  на той час працював у столиці в  УНП Окружної ДПС-ЦО з обслуговування ВПП ДПС. Тому нагода випадала приїздити лише на вихідні. Але встигав і покосити, і обрізати та побілити дерева, і пофарбувати, і підтримати у належному стані всю прилеглу територію.

 За цей час дітвора, що на фото відкриття стадіону, вже  виросла,  декого  з активних  вболівальників та любителів  спорту, на жаль, вже нема серед нас.

 Змінився звичний устрій життя і в Ігоря Гончарова. 

З 16 березня 2022 року  він став старшим офіцером Ніжинського РТЦК та СП. Далі була служба В Корюківському РТЦК, наразі він несе службу  в одній з  військових частин ЗСУ.  Сини виросли, стали студентами, однак любов до спорту прищеплена їм з дитинства батьком,спонукає й зараз тренуватися на стадіоні. Їм і тепер опікується Ігор  Гончаров.  За власний кошт щороку додає спортінвентар, так само опікується благоустроєм території і радіє, коли тут гамірно від дітвори.

 Власне, заради  цього – мирного , щасливого життя  дітей щохвилини наші військові ризикують власним життям.

 Заради цього  вони знаходять час, ресурси, бажання, аби продовжувати робити добрі справи для всіх, не чекаючи  нічого взамін.

До речі, зараз в Ігоря є надійний помічник - син побратима Олександра Буняка, Віталій. Цієї  весни  вони вже попрацювали.

Гарно, доглянуто. От би знаходились такі небайдужі люди у нашій громаді, які  не чекають змін десь, не шукають винних у всьому, а просто роблять ці зміни самі,  знаходять у собі сили, бажання, гуртуються і роблять потрібні речі для всіх. Це непросто, часом виснажливо, але як приємно бачити такий результат!

Щиро вдячні вам, шановний Ігорю Миколайовичу, за захист,  за вашу небайдужість, активність і велику роботу у  пропаганді і розвитку здорового способу життя, спорту,  довжиною у десять років!

Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:733