Горді, бо народжені українцями!

30 квітня 2024

До мурашок проймали  погляди дітвори- учасників І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що проходив сьогодні у Носівському ліцеї №5. Участь брали  сім роїв – команд  учнів закладів освіти громади. Зокрема, безпосередні господарі закладу  -  рій Носівського ліцею №5,  Носівської початкової школи,  Володьководівицького ліцею, Носівської гімназії № 2, Носівської гімназії № 3, Досліднянської гімназії, Сулацької гімназії.

 Щоразу початку  таких змагань передують титанічна  робота учасників роїв та їхніх наставників. Адже роль військово-патріотичного виховання сьогодні, як ніколи, важлива. Бо наші діти - це майбутнє не лише дорослих, це майбутнє нашої України.

І щоб наші діти мали змогу спокійно жити під мирним небом- завдячуємо нашим захисникам. Тому урочисте відкриття традиційно починалося з Державного Гімна України та хвилини мовчання за всіма загиблими воїнами у цій війні.

 Живемо справді у надзвичайно складний час.

Бо війна…  На жаль,  діти це відчувають так само, однак вони можуть не лише  переключатися на відновлення, а ще й пробуджувати, надихати дорослих, вчити їх, як треба цінувати кожну хвилину життя, радіти світлим миттєвостям і моментам живого спілкування.

 Такі заходи – як ковток свіжого цілющого повітря і для дітей, і для дорослих. Адже ці змагання надзвичайно експресивні, цікаві, вимагають ерудиції, спритності, уваги, глибоких знань  з  історії, культури України. А ще в кожному погляді, в кожнім слові учасників випромінюється справжній патріотизм, гордість, що народжені українцями!

 Завдання, які довелося виконувати на шляху до перемоги в І етапі гри були непрості. Але всі сім команд-роїв з навчальних закладів громади  їх успішно пройшли. Звісно, є переможці, але нема переможених – точно. Бо усі рої продемонстрували свою підготовку в окремих конкурсах. Хтось став кращим в інтелектуальному «Відун», творчо-мистецькому конкурсі «Ватра», інші учасники в туристичному чи у конкурсі з надання долікарської допомоги «Рятівник», інтелектуально-творчому конкурсі «Пластун» чи в конкурсі «Книга звитяг».

Абсолютним переможцем за підрахунками журі став рій  Носівського ліцею №5.  Почесне друге місце  виборов рій міської гімназії №2. Третім  серед лідерів став рій з Досліднянської гімназії.

Задали тон бадьорості, змагальності,  хвилювання і справжніх позитивних емоцій, яких так бракує нині кожному урочисте відкриття І етапу, виступи начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту міської ради Наталії Тонконог, директора міського ліцею №5 Олени Куїч, ведучих і звичайно ж, запальні танці народного хореографічного колективу «Кришталевий черевичок» (керівник Наталія Євсович). Не менш ефектним був і фінал конкурсу.

Дуже хвилюючим стало нагородження грамотами за  перемогу в окремих конкурсах та безпосередньо три команди – переможці за загальними  підсумками.

Словом, цей день став приємним винятком для великої кількості людей, наповнений великою любов’ю до України, її минувшини, величних традицій козацтва, акумуляції патріотичних почуттів юних українців, позитивом, приємними зустрічами, відкриттями і солодким смаком перемоги.

Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:255