Наш обов'язок - пам'ятати...

08 травня 2024

Сьогодні в Україні День памʼя́ті та перемо́ги над наци́змом у Дру́гій світові́й війні́ 1939–1945 ро́кі́в — державне свято України, яке відзначається щороку 8 травня, починаючи з 2024-го року.

У нашій громаді відбулися урочистості біля пам’ятних місць у Носівці та  старостинських округах, а також відвідали та вшанували    місця поховання  воїнів, які загинуви у роки Другої світової війни.

 Участь у покладанні квітів взяли в.о.  міського голови Наталія Рубель, заступник міського голови Вікторія Вершняк, голова ради ветеранів громади Олександра Ляшенко, начальник відділу культури і туризму Наталія Пуха, представники Територіального  цетру комплектування  та соціальної підтримки майор Роман Туровець та   старший лейтенант Олег Кубрак.

 Надзвичайно зворушливо було бачити діток- учнів Початкової школи,міського ліцею №1, які  з квітами  прийшли до  Меморіалу Слави та всіх пам’ятників воїнам Другої світової війни та  пам’ятної Стелли  загиблим захисникам  України у російсько-українській війні в центрі міста.

 Вшанували пам’ять загиблих захисників у Козарському,  Держанівському, Володьководівицькому старостинському округах, поклавши квіти  у пам’ять про воїнів Другої світової війни, та ушанувавши пам’ять про Героїв нашого часу.

Історія нашої країни має, на жаль, багато чорних сторінок, обпалених війною, виболених вдовиною і сирітською долями українців. Але Україна – та держава, яка попри всі випробування,  воскресає з попелу, народжується і відроджується у своїй силі, красі і мудрості, у своєму вмінні підніматися з колін, йти вперед, зберігаючи у своєму серці і пам’яті гіркі і болючі уроки історії.

 Наш обов’язок – пам’ятати!

Пресслужба Носівської міської ради

 

Переглядів:168