19 травня 2014

Відзначення Дня Європи в місті

Сьогодні курс на європейську інтеграцію набув для української держави стратегічного значення. Українці визнають “загальноєвропейські” цінності: свободу, демократію, повагу до людини, верховенство права і сповнені рішучості будувати свою державу на цих основах. Україна розбудовується як на засадах української духовності і моралі, так і на принципах європейської демократії та політичної культури. Лише проводячи активну політику, проявляючи самоповагу і рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, стати справді європейською країною.

Протягом останніх років успішно випробувано практику широкомасштабного святкування Дня Європи у регіонах України. За сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС спільно з місцевими обласними, міськими та районними державними адміністраціями в обласних центрах та містах України щорічно проходять повномасштабні святкові заходи. Крім участі в офіційному відкритті святкування Дня Європи, відбуваються зустрічі послів держав-членів ЄС з представниками органів місцевих та обласних влад, студентами та викладачами місцевих університетів, представників неурядових та громадських організацій, засобів масової інформації.

17 травня в районному будинку культури відбулось святкування Дня Європи. Святковий концерт підготували учні хореографічного відділу районної школи мистецтв.

З нагоди відзначення Дня Європи в місті та районі були проведені святкові заходи, зокрема в загальноосвітніх школах та позашкільних закладах проведено тематичні лекції, уроки, виховні години,плакати, малюнки, присвячені висвітленню сутності та ролі Європейського Союзу в сучасному світі.

Виконком міської ради проводить інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням міста щодо європейських цінностей, традицій, підходів до практичного вирішення життєвих питань, рівня технологій і т.ін.

Багаторічній досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

Переглядів:319